Uienringen uit de airfryer zijn heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Perfect als snack, bijgerecht of als topping voor een hamburger. En het mooiste: je maakt ze zonder frituurvet!
Benodigdheden
1 airfryer
3 kommen
1 keukenpincet optioneel
Ingrediënten
2grote uien(in ringen gesneden)
100grambloem
2eieren(losgeklopt)
100grampaneermeel(of panko voor extra crunch)
1theelepelpaprikapoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
zout en peper(naar smaak)
1eetlepelolijfolie(voor over de uienringen)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Snijd de uien in plakken van ongeveer 1 cm dik en duw de ringen voorzichtig los van elkaar.
Doe de bloem in een kom, de losgeklopte eieren in een tweede kom en meng in een derde kom het paneermeel met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
Haal elke uienring eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Druk licht aan zodat de coating goed hecht.
Spray of bestrijk de gepaneerde uienringen licht met olijfolie voor een goudbruine korst.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Leg de uienringen in een enkele laag in het mandje van de airfryer. Bak ze 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege even om.
Notities
Gebruik panko in plaats van gewoon paneermeel voor extra knapperigheid.
Serveer de uienringen met een frisse yoghurtdip of pittige chilisaus.
Voor een vegan versie kun je plantaardige melk en bloem gebruiken in plaats van ei.