Heerlijke krokante tempeh uit de airfryer! Perfect voor bij rijstgerechten, in wraps of gewoon als snack. Een gezond, plantaardig alternatief boordevol eiwitten.
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
1 scherp mes
Ingrediënten
400gramtempeh(in blokjes gesneden)
2eetlepelssojasaus
1eetlepelsesamolie
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelgemberpoeder
1theelepelhoning(of agavesiroop voor een vegan optie)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 2 cm en leg ze in een kom.
Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder en honing. Roer goed door.
Giet de marinade over de tempeh en laat minimaal 10 minuten intrekken. Roer af en toe om.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Leg de gemarineerde tempeh in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 10-12 minuten. Schud halverwege de baktijd het mandje voor een gelijkmatige garing.
Haal de tempeh uit de airfryer en serveer direct. Lekker bij rijst, in wraps of als snack met een dipsaus.
Notities
Voor extra smaak kun je de tempeh langer marineren, bijvoorbeeld een uur of zelfs een nacht.
Varieer met extra kruiden zoals chilipoeder of gerookt paprikapoeder voor een pittige twist.