Deze heerlijke quiche uit de airfryer is perfect voor een snelle lunch of een licht diner. De korst is knapperig en de vulling romig en vol van smaak. Probeer deze veelzijdige quiche met je favoriete ingrediënten!
Benodigdheden
1 airfryer
1 quichevorm geschikt voor de airfryer
1 kom
Ingrediënten
1rolbladerdeeg(kant-en-klaar)
3eieren
200mlslagroom
100gramgeraspte kaas(bijvoorbeeld gruyère)
150gramspekjes(voorgebakken)
1stukui(fijngehakt)
zout en peper(naar smaak)
1eetlepelolijfolie(voor het bakken van de ui)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en spekjes tot de ui glazig is en de spekjes licht krokant zijn. Laat dit even afkoelen.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Voeg de geraspte kaas, het ui-spekjesmengsel, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
Schenk het eimengsel in de quichevorm, over het bladerdeeg. Zorg dat de vulling gelijkmatig verdeeld is.
Bak de quiche in de airfryer gedurende 20 minuten op 180 graden Celsius, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
Laat de quiche enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities
Varieer met de vulling door bijvoorbeeld groenten zoals spinazie of champignons toe te voegen.
Deze quiche is ook heerlijk koud en kan goed bewaard worden in de koelkast voor de volgende dag.