Geroosterde pompoenpitten uit de airfryer zijn een knapperige en gezonde snack. Ze zijn in een paar minuten klaar en heerlijk om zo te eten of als topping voor salades en soepen.
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
Ingrediënten
100grampompoenpitten(ongezouten en rauw)
1theelepelolijfolie
1/4theelepelzout(of naar smaak)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Doe de pompoenpitten in een kom en meng ze met de olijfolie en zout tot alles goed bedekt is.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
Verdeel de pitten gelijkmatig in het mandje van de airfryer en rooster ze 6 tot 8 minuten. Schud het mandje halverwege even om.
Laat de geroosterde pitten afkoelen op een bord of bakpapier. Ze worden nog krokanter tijdens het afkoelen.
Notities
Voeg naar smaak kruiden toe zoals paprikapoeder, knoflookpoeder of chilivlokken voor extra pit.
Bewaar de afgekoelde pitten in een luchtdichte pot voor een paar dagen knapperigheid.