Geniet van deze heerlijk krokante patatas bravas uit de airfryer. Dit Spaanse tapasgerecht is perfect als bijgerecht of borrelhapje. Serveer met pittige bravas-saus en aioli voor de ultieme smaakbeleving.
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
1 spatel
Ingrediënten
600gramvastkokende aardappelen(geschild en in blokjes van 2 cm gesneden)
2eetlepelsolijfolie
1theelepelgerookt paprikapoeder
1theelepelknoflookpoeder
1/2theelepelzout
verse peterselie(fijngehakt, optioneel voor garnering)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een schone doek.
Doe de aardappelblokjes in een kom. Voeg de olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe. Meng goed door zodat alle blokjes bedekt zijn.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Plaats de gekruide aardappelblokjes in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 20 minuten op 200 graden. Schud de aardappelen halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
Serveer de patatas bravas direct. Garneer eventueel met verse peterselie en serveer met bravas-saus en aioli.
Notities
Voor extra krokante aardappelen kun je de blokjes na het afspoelen 10 minuten laten weken in koud water.
Wil je meer pit? Voeg een snufje cayennepeper toe aan het kruidenmengsel.