Ga terug
+ servings

Patatas Bravas uit de airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250
Geniet van deze heerlijk krokante patatas bravas uit de airfryer. Dit Spaanse tapasgerecht is perfect als bijgerecht of borrelhapje. Serveer met pittige bravas-saus en aioli voor de ultieme smaakbeleving.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 spatel

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes van 2 cm gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • verse peterselie (fijngehakt, optioneel voor garnering)

Bereidingswijze 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een schone doek.
  • Doe de aardappelblokjes in een kom. Voeg de olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe. Meng goed door zodat alle blokjes bedekt zijn.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Plaats de gekruide aardappelblokjes in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 20 minuten op 200 graden. Schud de aardappelen halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
  • Serveer de patatas bravas direct. Garneer eventueel met verse peterselie en serveer met bravas-saus en aioli.

Notities

  • Voor extra krokante aardappelen kun je de blokjes na het afspoelen 10 minuten laten weken in koud water.
  • Wil je meer pit? Voeg een snufje cayennepeper toe aan het kruidenmengsel.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Trefwoord: airfryer, patatas bravas

Voedingswaarden

Portie: 150g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 4g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Natrium: 400mg | Kalium: 700mg | Vezels: 4g | Suikers: 1g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg