Een heerlijke pasta met romige tomatensaus uit de airfryer is een verrassend makkelijk gerecht dat binnen no-time op tafel staat. Ideaal voor een snelle maaltijd met een luxe twist!
Benodigdheden
1 airfryer
1 ovenbestendige schaal die in de airfryer past
1 hittebestendige spatel
Ingrediënten
250gpasta(bijvoorbeeld penne of fusilli)
200gpassata di pomodoro
100mlslagroom
1ui(fijngehakt)
2teentjesknoflook(fijngehakt)
1eetlepelolijfolie
1theelepelgedroogde basilicum
1theelepelgedroogde oregano
zout en peper(naar smaak)
50ggeraspte Parmezaanse kaas(optioneel)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Zet opzij.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Plaats een ovenbestendige schaal in de airfryer en verhit de olijfolie. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en fruit deze 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de passata di pomodoro, slagroom, basilicum, oregano, zout en peper toe aan de schaal. Meng goed door elkaar en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen in de airfryer.
Roer de gekookte pasta door de saus in de schaal. Meng alles goed zodat de pasta bedekt is met de romige tomatensaus.
Serveer de pasta direct en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas. Geniet ervan!
Notities
Je kunt extra groenten toevoegen, zoals courgette of paprika, voor een gezondere variant.
Gebruik volkorenpasta voor een vezelrijkere maaltijd.