Heerlijke, knapperige loempia's die perfect zijn als tussendoortje of bijgerecht. Dankzij dit airfryer recept zijn ze een stuk gezonder zonder in te leveren op smaak en textuur.
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
1 bakkwast
Ingrediënten
8stuksloempiavellen
200gramkipfilet(in kleine stukjes gesneden)
100gramwitte kool(fijn gesneden)
1stukwortel(geraspt)
2stuksbosui(in dunne ringen)
1eetlepelsojasaus
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelgemberpoeder
zout en peper(naar smaak)
1eetlepelolie(voor het bestrijken)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet samen met de knoflookpoeder en gemberpoeder tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de witte kool, wortel, en bosui toe. Bak dit enkele minuten mee totdat de groenten zacht zijn. Breng op smaak met sojasaus, zout, en peper.
Leg een loempiavel op een vlak oppervlak en plaats een eetlepel van de vulling in het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel strak op. Herhaal dit voor alle loempiavellen.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Bestrijk de loempia's met een beetje olie met behulp van een bakkwast. Plaats de loempia's in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak gedurende 10-12 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Je kunt de vulling van de loempia's naar wens aanpassen met bijvoorbeeld garnalen of tofu voor een vegetarische variant.
Serveer de loempia's met zoete chilisaus of een andere dipsaus naar keuze.