Deze lavacake uit de airfryer is een heerlijke traktatie die je in slechts enkele minuten kunt maken. De buitenkant is stevig, terwijl de binnenkant vloeibaar en vol met rijke chocolade is.
Benodigdheden
1 airfryer
4 ramekins
1 mixer
1 kom
Ingrediënten
100gpure chocolade(in stukjes gebroken)
100gboter(ongezouten)
100gsuiker
2eieren(kamertemperatuur)
2eidooiers(kamertemperatuur)
50gbloem(gezeefd)
boter en bloem(voor het invetten van de ramekins)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Vet de ramekins in met boter en bestuif ze licht met bloem. Zet apart.
Smelt de pure chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron in intervallen van 30 seconden, roer tussendoor goed door.
Klop in een kom de eieren, eidooiers en suiker met een mixer tot een luchtig en licht mengsel.
Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe aan het eimengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
Spatel de gezeefde bloem voorzichtig door het mengsel totdat het goed is opgenomen.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide ramekins.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Plaats de ramekins in de airfryer en bak 7-8 minuten, totdat de buitenkant stevig is, maar de binnenkant nog vloeibaar.
Laat de lavacakes 1 minuut rusten voordat je ze uit de ramekins haalt. Serveer direct, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Notities
Pas op dat je de lavacakes niet te lang bakt, anders verdwijnt de vloeibare kern.
Je kunt het beslag van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je klaar bent om te bakken.