Ga terug
+ servings

Lamskotelet uit de airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250
Lamskoteletjes uit de airfryer zijn eenvoudig te bereiden en heerlijk sappig. Met een paar eenvoudige kruiden en een korte bereidingstijd geniet je van een luxe gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als verwennerij.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 vleesthermometer optioneel

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten (ongeveer 500 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Dep de lamskotelet droog met keukenpapier en verwijder overtollig vet.
  • Meng in een kom de olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper. Roer goed door.
  • Wrijf de lamskotelet in met de marinade en laat ze 10 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de lamskoteletten in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar raken. Bak gedurende 6-8 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Draai de lamskoteletten halverwege om.
  • Controleer de kerntemperatuur van de lamskoteletten met een vleesthermometer. Voor medium rare is dit ongeveer 60 graden Celsius.
  • Laat de lamskoteletten na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je ze serveert.

Notities

  • Voor extra smaak kun je de lamskoteletten een paar uur van tevoren marineren.
  • Serveer de lamskoteletten met geroosterde aardappeltjes en gegrilde groenten voor een complete maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: airfryer, lamskotelet

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 250kcal | Eiwitten: 25g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 7g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 80mg | Natrium: 400mg | Kalium: 300mg | Vitamine A: 2IU | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg