Ga terug
+ servings

Kroket uit de airfryer

3 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
Calorieën 150
Een krokante kroket uit de airfryer is een heerlijk snackmoment. Door de airfryer wordt de kroket mooi goudbruin en krokant, zonder extra olie. Perfect voor bij de lunch, borrel of als tussendoortje.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 tang voor het omdraaien

Ingrediënten

  • kroketten (gekoeld of diepvries)

Bereidingswijze 

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de kroketten in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat de lucht goed kan circuleren.
  • Bak de kroketten gedurende 8-10 minuten op 180 graden Celsius. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  • Haal de kroketten voorzichtig uit de airfryer met een tang en serveer direct. Geniet ervan!

Notities

  • Voor een extra krokante kroket kun je ze na het bakken nog 2 minuten extra bakken op 200 graden Celsius.
  • Serveer de kroketten met mosterd of een andere saus naar keuze voor een extra smaakvolle ervaring.
Auteur: Bas
calorieën: 150kcal
Gang: Snack
Keuken: Nederlands
Trefwoord: airfryer, kroket

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 5g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Cholesterol: 20mg | Natrium: 300mg | Kalium: 100mg | Vitamine A: 5IU | Calcium: 10mg | IJzer: 1mg