Een zachte kokostaart is een perfecte manier om iets tropisch te serveren. Met dit airfryer recept maak je een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor een feest of bij de koffie. De airfryer zorgt voor een gelijkmatige garing en een licht krokante buitenkant.
Benodigdheden
1 airfryer
1 mengkom
1 spatel
1 springvorm 20 cm
Ingrediënten
150gkokosrasp
200gsuiker
4eieren
100gbloem(gezeefd)
200mlkokosmelk
1tlvanille-extract
1snufjezout
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
In een mengkom, klop de eieren en suiker luchtig. Voeg de kokosmelk, vanille-extract, en een snufje zout toe en meng goed. Voeg vervolgens de gezeefde bloem en kokosrasp toe en spatel dit erdoorheen tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de voorbereide springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
Plaats de springvorm in het mandje van de airfryer en bak de kokostaart gedurende 25 minuten tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
Haal de taart uit de airfryer en laat hem volledig afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt.
Notities
Garneer de taart met geroosterde kokosvlokken of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.
Bewaar de kokostaart maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast.