De kipsalon uit de airfryer is een heerlijke variatie op de klassieke kapsalon. Knapperige frietjes, malse kip en gesmolten kaas, allemaal bereid in de airfryer voor een gezondere twist. Perfect voor een snelle, lekkere maaltijd!
Benodigdheden
1 airfryer
1 ovenvaste schaal
1 snijplank
1 mes
Ingrediënten
300gramkipfilet(in blokjes gesneden)
400gramdiepvries friet
1eetlepelshoarmakruiden
100gramgeraspte kaas(bij voorkeur jonge kaas)
1stuktomaat(in blokjes gesneden)
1/2stukkomkommer(in plakjes gesneden)
50gramijsbergsla
knoflooksaus(naar smaak)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de shoarmakruiden. Laat het kort marineren terwijl je de friet bakt.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Bak de friet in de airfryer voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Bak ondertussen de gemarineerde kipfilet in een voorverwarmde pan of in de airfryer op 180 graden Celsius voor 8-10 minuten tot de kip gaar is.
Leg de gebakken friet in een ovenschaal, verdeel de gebakken kip erover en strooi de geraspte kaas bovenop. Plaats de schaal terug in de airfryer en bak nog eens 5 minuten op 180 graden Celsius tot de kaas gesmolten is.
Garneer de kipsalon met de gesneden tomaat, komkommer en ijsbergsla. Serveer met knoflooksaus naar smaak.
Notities
Varieer met de groenten en voeg bijvoorbeeld paprika of rode ui toe voor extra smaak.
Gebruik volkoren friet of zoete aardappelfriet voor een gezondere optie.