Probeer dit heerlijke airfryer recept voor een smaakvol hoofdgerecht: een kapsalon uit de airfryer met krokante frietjes, sappig shoarmavlees, verse groenten en gesmolten kaas. Dit gerecht is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Benodigdheden
1 airfryer
1 aluminium bakje
Ingrediënten
400gfriet(voorgebakken)
300gshoarmavlees
100ggeraspte kaas(jong belegen)
100gijsbergsla(in reepjes gesneden)
2tomaat(in plakjes)
0.5komkommer(in plakjes)
1eetlepelknoflooksaus
1eetlepelsambal(optioneel)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Bak de voorgebakken friet gedurende 15 minuten in de airfryer totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Bak het shoarmavlees in een pan totdat het gaar en licht krokant is. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
Verdeel de gebakken friet in het aluminium bakje, voeg het gebakken shoarmavlees toe en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Plaats de kapsalon terug in de airfryer en verwarm gedurende 5 minuten op 180 graden Celsius totdat de kaas gesmolten is.
Haal de kapsalon uit de airfryer en voeg de ijsbergsla, tomaat en komkommer toe. Serveer met knoflooksaus en eventueel sambal voor een pittige touch.
Notities
Je kunt de kapsalon personaliseren door bijvoorbeeld andere groenten toe te voegen of een ander soort vlees te gebruiken.
Voor een gezondere versie kun je de frietjes vervangen door zoete aardappelfriet.