Deze krokante Indische maiskoekjes, ook wel bekend als 'perkedel jagung', zijn heerlijk kruidig en perfect als snack of bijgerecht. Dankzij de airfryer zijn ze minder vet, maar net zo knapperig!
Benodigdheden
1 airfryer
1 mengkom
1 lepel voor het vormen van de koekjes
Ingrediënten
1blikmaïs(uitgelekt, ca. 300 gram)
1ei
3eetlepelsbloem
2stuksbosuitjes(in ringetjes gesneden)
1teenknoflook(fijngehakt)
1theelepelgeraspte gember
1theelepelsambal oelek(meer of minder naar smaak)
1eetlepelketjap manis
zout en peper(naar smaak)
1eetlepelolie(om de koekjes licht mee in te smeren)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Doe de uitgelekte maïs in een mengkom en pureer grof met een vork of staafmixer. Laat wat structuur over voor een krokante bite.
Voeg het ei, bloem, bosuitjes, knoflook, gember, sambal, ketjap en zout en peper toe aan de maïs. Meng goed tot een stevig beslag.
Maak met een lepel kleine hoopjes van het beslag en druk ze iets plat zodat ze gelijkmatig garen in de airfryer.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Besmeer de bovenkant van de koekjes licht met olie voor een goudbruine afwerking.
Leg de koekjes voorzichtig in het mandje van de airfryer. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin en krokant. Keer ze halverwege om.
Notities
Voor extra smaak kun je wat fijngehakte koriander of selderij aan het beslag toevoegen.
Serveer met zoete chilisaus of een frisse komkommersalade voor een complete Indische snackervaring.
Heb je geen sambal in huis? Gebruik een snufje chilipoeder als alternatief.