Ga terug
+ servings

Gnocchi uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250
Deze gnocchi uit de airfryer is heerlijk knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Het is een snel en eenvoudig gerecht dat perfect is als bijgerecht of lichte maaltijd.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 spatel

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi (vers of kant-en-klaar)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper (naar smaak)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze 

  • Doe de gnocchi in een kom en voeg de olijfolie, knoflookpoeder, oregano, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat de gnocchi gelijkmatig bedekt is.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Doe de gnocchi in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze in een enkele laag liggen voor een gelijkmatige garing. Bak de gnocchi 10-12 minuten en schud het mandje halverwege.
  • Haal de gnocchi uit de airfryer en bestrooi met Parmezaanse kaas indien gewenst. Serveer direct en geniet van heerlijke gnocchi!

Notities

  • Voor extra smaak kun je verse kruiden zoals basilicum of peterselie toevoegen na het bakken.
  • Serveer met een frisse salade of een romige saus voor een compleet gerecht.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: airfryer, gnocchi

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 6g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Natrium: 400mg | Kalium: 300mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 40mg | IJzer: 2mg