Gevulde champignons uit de airfryer zijn een heerlijk en snel te bereiden airfryer gerecht dat perfect is als voorgerecht of snack. De combinatie van romige vulling en sappige champignons maakt dit gerecht onweerstaanbaar.
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
1 lepel
Ingrediënten
12grote champignons(gepoetst en zonder steeltjes)
100gramroomkaas(op kamertemperatuur)
2eetlepelsgeraspte Parmezaanse kaas
1eetlepelpeterselie(fijngehakt)
1teenknoflook(fijngehakt)
zout en peper(naar smaak)
1eetlepelolijfolie
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Doe de roomkaas, geraspte Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie en knoflook in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Vul de champignonhoedjes met het roomkaasmengsel. Druk de vulling licht aan met een lepel zodat het goed blijft zitten.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Leg de gevulde champignons voorzichtig in het mandje van de airfryer. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Voeg extra smaak toe door wat fijngesneden bieslook of dille door de vulling te mengen.
Deze gevulde champignons zijn ook heerlijk als bijgerecht bij een barbecue.