Heerlijke krokante chicken tenders uit de airfryer zijn perfect als snack, bijgerecht of voor een makkelijke maaltijd. Ze zijn gezonder dan gefrituurde kip, maar net zo knapperig en smaakvol!
Benodigdheden
1 airfryer
3 kommen
Ingrediënten
400gramkipfilet(in reepjes gesneden)
100grambloem
2stukseieren(losgeklopt)
150grampanko(of paneermeel)
1theelepelpaprikapoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
zout en peper(naar smaak)
1eetlepelolijfolie(voor het invetten van de kip)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in reepjes van gelijke grootte zodat ze gelijkmatig garen.
Vul drie kommen: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met panko gemengd met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
Haal elk kipreepje eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het panko-mengsel. Zorg ervoor dat elk reepje goed bedekt is.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Bestrijk de kipreepjes lichtjes met olijfolie voor extra krokantheid.
Leg de gepaneerde kipreepjes in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 10-12 minuten en schud halverwege om ze gelijkmatig te bakken.
Notities
Voor extra smaak kun je kruiden naar keuze toevoegen aan het panko-mengsel, zoals geraspte Parmezaanse kaas of cayennepeper.
Serveer de crispy chicken tenders met je favoriete dipsaus, zoals honing-mosterd of barbecuesaus.