Heerlijke bladerdeeghapjes die snel en gemakkelijk te maken zijn met de airfryer. Ideaal als snack of borrelhapje, gevuld met een smaakvolle combinatie van ingrediënten.
Benodigdheden
1 airfryer
1 mes
1 snijplank
Ingrediënten
1rolbladerdeeg(vers of diepvries, 270g)
100groomkaas(natuur of met kruiden)
50ggeraspte kaas(naar keuze)
1stukei(losgeklopt, voor bestrijken)
50gham(in kleine stukjes)
1theelepeloregano(gedroogd)
zout en peper(naar smaak)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Rol het bladerdeeg uit op een snijplank en snijd het in vierkante of driehoekige stukken, afhankelijk van je voorkeur.
Meng in een kom de roomkaas, geraspte kaas, stukjes ham, oregano, zout en peper tot een romige massa.
Leg een lepel van de vulling op elk stuk bladerdeeg. Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork om ze goed af te sluiten.
Bestrijk de bovenkant van elk hapje met het losgeklopte ei voor een goudbruine kleur tijdens het bakken.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Leg de bladerdeeghapjes in het mandje van de airfryer, zorg dat ze elkaar niet raken. Bak ze gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Experimenteer met verschillende vullingen zoals spinazie en feta, of gehakt en paprika.
Deze hapjes zijn ook koud heerlijk, ideaal voor een picknick of lunch.