Met deze heerlijke bananencake uit de airfryer zet je in een mum van tijd een gezonde en smeuïge traktatie op tafel. Perfect als tussendoortje of dessert! Bovendien is deze cake een goede manier om overrijpe bananen op te maken.
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
1 cakevorm geschikt voor airfryer
1 garde
Ingrediënten
3rijpe bananen(geprakt)
2eieren
100grambloem(gezeefd)
50gramsuiker
50gramboter(gesmolten)
1theelepelbakpoeder
1theelepelvanille-extract
snufje zout
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
In een grote kom, prak de bananen en voeg vervolgens de eieren, suiker, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed met een garde.
Zeef de bloem en bakpoeder boven het bananenmengsel en voeg een snufje zout toe. Meng voorzichtig tot een glad beslag.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en plaats deze in de airfryer. Bak gedurende 25 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de bananencake na het bakken enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een rooster.
Notities
Gebruik overrijpe bananen voor de beste smaak en textuur.
Je kunt ook noten of chocoladechips toevoegen aan het beslag voor extra smaak.