Heerlijke, knapperige arancini, oftewel risottoballetjes, gevuld met romige risotto en gesmolten kaas, perfect bereid in de airfryer. Een smakelijk voorgerecht of snack!
Benodigdheden
1 airfryer
1 kom
1 bord
Ingrediënten
300ggekookte risotto(afgekoeld)
100gmozzarella(in blokjes gesneden)
2eieren(losgeklopt)
100gpaneermeel
50gbloem
zout en peper(naar smaak)
TIP: Zet de kookstand aan, zodat je scherm niet in slaapstand gaat.
Bereidingswijze
Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Breng zout en peper naar smaak aan in de bloem en paneermeel.
Neem een eetlepel risotto en druk een blokje mozzarella in het midden. Vorm een bal en zorg dat de kaas goed omsloten is.
Haal de risottobal eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Herhaal dit voor alle arancini.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Leg de arancini in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze niet tegen elkaar liggen. Bak gedurende 10-12 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Notities
Je kunt de arancini variëren door bijvoorbeeld ham of pesto aan de vulling toe te voegen.
Serveer met een frisse tomatensaus voor extra smaak.