Ga terug
+ servings

Aardappelgratin uit de Airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 350
Aardappelgratin uit de airfryer is een eenvoudig en smaakvol bijgerecht dat perfect is voor elke maaltijd. De romige aardappelen worden goudbruin en knapperig, terwijl de binnenkant zacht blijft. Probeer dit airfryer recept vandaag nog!

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 ovenschaal geschikt voor de airfryer
  • 1 rasp

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen (geschild en in dunne plakjes)
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 2-3 mm dik.
  • Meng in een kom de slagroom, fijngehakte knoflook, gedroogde tijm, zout en peper. Zorg dat alles goed gemengd is.
  • Leg een laag aardappelplakjes in een ovenschaal en giet een beetje van het roommengsel erover. Herhaal dit proces totdat alle aardappelen en room op zijn. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
  • Plaats de ovenschaal in de airfryer en bak gedurende 25-30 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.

Notities

  • Voor extra smaak kun je een snufje nootmuskaat toevoegen aan het roommengsel.
  • Gebruik een mandoline om de aardappelen snel en gelijkmatig in plakjes te snijden.
Auteur: Bas
calorieën: 350kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: aardappelgratin, airfryer

Voedingswaarden

Portie: 150g | Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 8g | Vetten: 22g | Verzadigde vetten: 13g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 400mg | Kalium: 700mg | Vezels: 3g | Suikers: 2g | Vitamine A: 500IU | Vitamine C: 15mg | Calcium: 150mg | IJzer: 1mg