
Uienringen uit de airfryer
Uienringen uit de airfryer zijn heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Perfect als snack, bijgerecht of als topping voor een hamburger. En het mooiste: je maakt ze zonder frituurvet!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 3 kommen
- 1 keukenpincet optioneel
Ingrediënten
- 2 grote uien (in ringen gesneden)
- 100 gram bloem
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 gram paneermeel (of panko voor extra crunch)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie (voor over de uienringen)
Bereidingswijze
- Snijd de uien in plakken van ongeveer 1 cm dik en duw de ringen voorzichtig los van elkaar.
- Doe de bloem in een kom, de losgeklopte eieren in een tweede kom en meng in een derde kom het paneermeel met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
- Haal elke uienring eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Druk licht aan zodat de coating goed hecht.
- Spray of bestrijk de gepaneerde uienringen licht met olijfolie voor een goudbruine korst.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de uienringen in een enkele laag in het mandje van de airfryer. Bak ze 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege even om.
Notities
- Gebruik panko in plaats van gewoon paneermeel voor extra knapperigheid.
- Serveer de uienringen met een frisse yoghurtdip of pittige chilisaus.
- Voor een vegan versie kun je plantaardige melk en bloem gebruiken in plaats van ei.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 4g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 4g | Cholesterol: 40mg | Natrium: 300mg | Kalium: 150mg | Vezels: 2g | Suikers: 3g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg