
Tempeh uit de airfryer
Heerlijke krokante tempeh uit de airfryer! Perfect voor bij rijstgerechten, in wraps of gewoon als snack. Een gezond, plantaardig alternatief boordevol eiwitten.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 scherp mes
Ingrediënten
- 400 gram tempeh (in blokjes gesneden)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel honing (of agavesiroop voor een vegan optie)
Bereidingswijze
- Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 2 cm en leg ze in een kom.
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder en honing. Roer goed door.
- Giet de marinade over de tempeh en laat minimaal 10 minuten intrekken. Roer af en toe om.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de gemarineerde tempeh in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 10-12 minuten. Schud halverwege de baktijd het mandje voor een gelijkmatige garing.
- Haal de tempeh uit de airfryer en serveer direct. Lekker bij rijst, in wraps of als snack met een dipsaus.
Notities
- Voor extra smaak kun je de tempeh langer marineren, bijvoorbeeld een uur of zelfs een nacht.
- Varieer met extra kruiden zoals chilipoeder of gerookt paprikapoeder voor een pittige twist.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 16g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 1.5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 3g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Natrium: 800mg | Kalium: 450mg | Vezels: 3g | Suikers: 2g | Vitamine A: 2IU | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg