Tempeh uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 180
Heerlijke krokante tempeh uit de airfryer! Perfect voor bij rijstgerechten, in wraps of gewoon als snack. Een gezond, plantaardig alternatief boordevol eiwitten.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 scherp mes

Ingrediënten

  • 400 gram tempeh (in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel honing (of agavesiroop voor een vegan optie)

Bereidingswijze 

  • Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 2 cm en leg ze in een kom.
  • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder en honing. Roer goed door.
  • Giet de marinade over de tempeh en laat minimaal 10 minuten intrekken. Roer af en toe om.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de gemarineerde tempeh in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 10-12 minuten. Schud halverwege de baktijd het mandje voor een gelijkmatige garing.
  • Haal de tempeh uit de airfryer en serveer direct. Lekker bij rijst, in wraps of als snack met een dipsaus.

Notities

  • Voor extra smaak kun je de tempeh langer marineren, bijvoorbeeld een uur of zelfs een nacht.
  • Varieer met extra kruiden zoals chilipoeder of gerookt paprikapoeder voor een pittige twist.
Auteur: Bas
calorieën: 180kcal
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: airfryer, plantaardig, tempeh

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 16g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 1.5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 3g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Natrium: 800mg | Kalium: 450mg | Vezels: 3g | Suikers: 2g | Vitamine A: 2IU | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept