Tartaar uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Porties 2 personen
Calorieën 150
Deze tartaar uit de airfryer is sappig, smaakvol en perfect bereid met een krokant laagje aan de buitenkant. Ideaal als licht en gezond hoofdgerecht!

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 siliconenkwast optioneel

Ingrediënten

  • 2 tartaartjes (ongeveer 120 gram per stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Dep de tartaartjes droog met keukenpapier. Bestrijk beide kanten met een beetje olijfolie. Gebruik een siliconenkwast als je dit makkelijker vindt.
  • Bestrooi de tartaartjes aan beide kanten met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Druk de kruiden zachtjes aan zodat ze goed blijven zitten.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de tartaartjes in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rondom de tartaartjes voor een goede luchtcirculatie. Bak de tartaartjes 8 minuten. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  • Haal de tartaartjes uit de airfryer en laat ze 2 minuten rusten voordat je ze serveert. Hierdoor blijven ze sappig.

Notities

  • Voor een pittige twist kun je een snufje chilipoeder aan de kruiden toevoegen.
  • Serveer de tartaartjes met een frisse salade of gestoomde groenten voor een lichte maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 150kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, tartaar

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 150kcal | Eiwitten: 22g | Vetten: 7g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 4g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 250mg | Kalium: 300mg | Vitamine A: 8IU | Calcium: 5mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept