Quiche uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 400
Deze heerlijke quiche uit de airfryer is perfect voor een snelle lunch of een licht diner. De korst is knapperig en de vulling romig en vol van smaak. Probeer deze veelzijdige quiche met je favoriete ingrediënten!

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 quichevorm geschikt voor de airfryer
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld gruyère)
  • 150 gram spekjes (voorgebakken)
  • 1 stuk ui (fijngehakt)
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor het bakken van de ui)

Bereidingswijze 

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en spekjes tot de ui glazig is en de spekjes licht krokant zijn. Laat dit even afkoelen.
  • Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Voeg de geraspte kaas, het ui-spekjesmengsel, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Schenk het eimengsel in de quichevorm, over het bladerdeeg. Zorg dat de vulling gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak de quiche in de airfryer gedurende 20 minuten op 180 graden Celsius, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
  • Laat de quiche enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

  • Varieer met de vulling door bijvoorbeeld groenten zoals spinazie of champignons toe te voegen.
  • Deze quiche is ook heerlijk koud en kan goed bewaard worden in de koelkast voor de volgende dag.
Auteur: Bas
calorieën: 400kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, quiche

Voedingswaarden

Portie: 150g | Calorieën: 400kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 15g | Vetten: 30g | Verzadigde vetten: 15g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 10g | Cholesterol: 150mg | Natrium: 600mg | Kalium: 250mg | Vezels: 2g | Suikers: 3g | Vitamine A: 200IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 150mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept