Pulled chicken uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 180
Met deze pulled chicken uit de airfryer maak je binnen no-time een sappige en smaakvolle basis voor sandwiches, salades of wraps. Het is snel, makkelijk en heerlijk kruidig.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 vork
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilets (ongeveer 400-500 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor een pittige smaak)
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en leg ze in een kom.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, zout en peper.
  • Wrijf de kipfilets in met de kruidenmix, zodat ze goed bedekt zijn met de smaakvolle olie en kruiden.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de gemarineerde kipfilets in de airfryer. Bak ze gedurende 18-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Draai ze halverwege om.
  • Controleer of de kip gaar is (kerntemperatuur van 75 graden Celsius). Gebruik vervolgens twee vorken om de kip in fijne reepjes te trekken.

Notities

  • Voor extra smaak kun je barbecuesaus of hot sauce toevoegen aan de pulled chicken.
  • Serveer de pulled chicken op een broodje, met een frisse salade of in een wrap.
Auteur: Bas
calorieën: 180kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, kip, pulled chicken

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 28g | Vetten: 6g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 4g | Cholesterol: 85mg | Natrium: 350mg | Kalium: 600mg | Vitamine A: 15IU | Calcium: 10mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept