
Pompoenpitten roosteren in de airfryer
Geroosterde pompoenpitten uit de airfryer zijn een knapperige en gezonde snack. Ze zijn in een paar minuten klaar en heerlijk om zo te eten of als topping voor salades en soepen.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
Ingrediënten
- 100 gram pompoenpitten (ongezouten en rauw)
- 1 theelepel olijfolie
- 1/4 theelepel zout (of naar smaak)
Bereidingswijze
- Doe de pompoenpitten in een kom en meng ze met de olijfolie en zout tot alles goed bedekt is.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
- Verdeel de pitten gelijkmatig in het mandje van de airfryer en rooster ze 6 tot 8 minuten. Schud het mandje halverwege even om.
- Laat de geroosterde pitten afkoelen op een bord of bakpapier. Ze worden nog krokanter tijdens het afkoelen.
Notities
- Voeg naar smaak kruiden toe zoals paprikapoeder, knoflookpoeder of chilivlokken voor extra pit.
- Bewaar de afgekoelde pitten in een luchtdichte pot voor een paar dagen knapperigheid.
Voedingswaarden
Portie: 25g | Calorieën: 170kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 7g | Vetten: 13g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 6g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Natrium: 150mg | Kalium: 230mg | Vezels: 1g | Calcium: 1mg | IJzer: 2mg