
Patatas Bravas uit de airfryer
Geniet van deze heerlijk krokante patatas bravas uit de airfryer. Dit Spaanse tapasgerecht is perfect als bijgerecht of borrelhapje. Serveer met pittige bravas-saus en aioli voor de ultieme smaakbeleving.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 spatel
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes van 2 cm gesneden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- verse peterselie (fijngehakt, optioneel voor garnering)
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een schone doek.
- Doe de aardappelblokjes in een kom. Voeg de olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe. Meng goed door zodat alle blokjes bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Plaats de gekruide aardappelblokjes in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 20 minuten op 200 graden. Schud de aardappelen halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
- Serveer de patatas bravas direct. Garneer eventueel met verse peterselie en serveer met bravas-saus en aioli.
Notities
- Voor extra krokante aardappelen kun je de blokjes na het afspoelen 10 minuten laten weken in koud water.
- Wil je meer pit? Voeg een snufje cayennepeper toe aan het kruidenmengsel.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 4g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Natrium: 400mg | Kalium: 700mg | Vezels: 4g | Suikers: 1g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg