
Pasta met romige tomatensaus uit de airfryer
Een heerlijke pasta met romige tomatensaus uit de airfryer is een verrassend makkelijk gerecht dat binnen no-time op tafel staat. Ideaal voor een snelle maaltijd met een luxe twist!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 ovenbestendige schaal die in de airfryer past
- 1 hittebestendige spatel
Ingrediënten
- 250 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 200 g passata di pomodoro
- 100 ml slagroom
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zout en peper (naar smaak)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Zet opzij.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Plaats een ovenbestendige schaal in de airfryer en verhit de olijfolie. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en fruit deze 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de passata di pomodoro, slagroom, basilicum, oregano, zout en peper toe aan de schaal. Meng goed door elkaar en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen in de airfryer.
- Roer de gekookte pasta door de saus in de schaal. Meng alles goed zodat de pasta bedekt is met de romige tomatensaus.
- Serveer de pasta direct en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas. Geniet ervan!
Notities
- Je kunt extra groenten toevoegen, zoals courgette of paprika, voor een gezondere variant.
- Gebruik volkorenpasta voor een vezelrijkere maaltijd.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 450kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 12g | Vetten: 16g | Verzadigde vetten: 6g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 25mg | Natrium: 250mg | Kalium: 400mg | Vezels: 3g | Suikers: 6g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 80mg | IJzer: 2mg