
Loempia maken in de Airfryer
Heerlijke, knapperige loempia's die perfect zijn als tussendoortje of bijgerecht. Dankzij dit airfryer recept zijn ze een stuk gezonder zonder in te leveren op smaak en textuur.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 bakkwast
Ingrediënten
- 8 stuks loempiavellen
- 200 gram kipfilet (in kleine stukjes gesneden)
- 100 gram witte kool (fijn gesneden)
- 1 stuk wortel (geraspt)
- 2 stuks bosui (in dunne ringen)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olie (voor het bestrijken)
Bereidingswijze
- Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet samen met de knoflookpoeder en gemberpoeder tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de witte kool, wortel, en bosui toe. Bak dit enkele minuten mee totdat de groenten zacht zijn. Breng op smaak met sojasaus, zout, en peper.
- Leg een loempiavel op een vlak oppervlak en plaats een eetlepel van de vulling in het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel strak op. Herhaal dit voor alle loempiavellen.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Bestrijk de loempia’s met een beetje olie met behulp van een bakkwast. Plaats de loempia’s in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak gedurende 10-12 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
- Je kunt de vulling van de loempia’s naar wens aanpassen met bijvoorbeeld garnalen of tofu voor een vegetarische variant.
- Serveer de loempia’s met zoete chilisaus of een andere dipsaus naar keuze.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 10g | Vetten: 5g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 2g | Cholesterol: 30mg | Natrium: 400mg | Kalium: 300mg | Vezels: 2g | Suikers: 2g | Vitamine A: 50IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg