Kokostaart uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 300
Een zachte kokostaart is een perfecte manier om iets tropisch te serveren. Met dit airfryer recept maak je een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor een feest of bij de koffie. De airfryer zorgt voor een gelijkmatige garing en een licht krokante buitenkant.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 mengkom
  • 1 spatel
  • 1 springvorm 20 cm

Ingrediënten

  • 150 g kokosrasp
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 100 g bloem (gezeefd)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze 

  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • In een mengkom, klop de eieren en suiker luchtig. Voeg de kokosmelk, vanille-extract, en een snufje zout toe en meng goed. Voeg vervolgens de gezeefde bloem en kokosrasp toe en spatel dit erdoorheen tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
  • Plaats de springvorm in het mandje van de airfryer en bak de kokostaart gedurende 25 minuten tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
  • Haal de taart uit de airfryer en laat hem volledig afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt.

Notities

  • Garneer de taart met geroosterde kokosvlokken of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.
  • Bewaar de kokostaart maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast.
Auteur: Bas
calorieën: 300kcal
Gang: Dessert
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, kokostaart

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 5g | Vetten: 15g | Verzadigde vetten: 12g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 2g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 50mg | Kalium: 150mg | Vezels: 3g | Suikers: 25g | Vitamine A: 5IU | Calcium: 10mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept