
Kapsalon uit de Airfryer
Probeer dit heerlijke airfryer recept voor een smaakvol hoofdgerecht: een kapsalon uit de airfryer met krokante frietjes, sappig shoarmavlees, verse groenten en gesmolten kaas. Dit gerecht is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 aluminium bakje
Ingrediënten
- 400 g friet (voorgebakken)
- 300 g shoarmavlees
- 100 g geraspte kaas (jong belegen)
- 100 g ijsbergsla (in reepjes gesneden)
- 2 tomaat (in plakjes)
- 0.5 komkommer (in plakjes)
- 1 eetlepel knoflooksaus
- 1 eetlepel sambal (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Bak de voorgebakken friet gedurende 15 minuten in de airfryer totdat ze goudbruin en krokant zijn.
- Bak het shoarmavlees in een pan totdat het gaar en licht krokant is. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
- Verdeel de gebakken friet in het aluminium bakje, voeg het gebakken shoarmavlees toe en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Plaats de kapsalon terug in de airfryer en verwarm gedurende 5 minuten op 180 graden Celsius totdat de kaas gesmolten is.
- Haal de kapsalon uit de airfryer en voeg de ijsbergsla, tomaat en komkommer toe. Serveer met knoflooksaus en eventueel sambal voor een pittige touch.
Notities
- Je kunt de kapsalon personaliseren door bijvoorbeeld andere groenten toe te voegen of een ander soort vlees te gebruiken.
- Voor een gezondere versie kun je de frietjes vervangen door zoete aardappelfriet.
Voedingswaarden
Portie: 400g | Calorieën: 700kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 30g | Vetten: 40g | Verzadigde vetten: 15g | Meervoudig onverzadigde vetten: 5g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 20g | Cholesterol: 100mg | Natrium: 1200mg | Kalium: 800mg | Vezels: 5g | Suikers: 5g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 20mg | IJzer: 3mg