
Gevulde champignons uit de airfryer
Gevulde champignons uit de airfryer zijn een heerlijk en snel te bereiden airfryer gerecht dat perfect is als voorgerecht of snack. De combinatie van romige vulling en sappige champignons maakt dit gerecht onweerstaanbaar.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 lepel
Ingrediënten
- 12 grote champignons (gepoetst en zonder steeltjes)
- 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Doe de roomkaas, geraspte Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie en knoflook in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de champignonhoedjes met het roomkaasmengsel. Druk de vulling licht aan met een lepel zodat het goed blijft zitten.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de gevulde champignons voorzichtig in het mandje van de airfryer. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
- Voeg extra smaak toe door wat fijngesneden bieslook of dille door de vulling te mengen.
- Deze gevulde champignons zijn ook heerlijk als bijgerecht bij een barbecue.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 20mg | Natrium: 200mg | Kalium: 150mg | Suikers: 2g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 50mg | IJzer: 1mg