Dumplings uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 150
Maak heerlijke, knapperige dumplings in de airfryer! Ideaal als voorgerecht, snack of bijgerecht. Deze dumplings krijgen een krokante buitenkant, terwijl de vulling sappig en smaakvol blijft.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kwastje voor het invetten
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 12 dumplingvellen (diepvries of vers)
  • 200 g gehakt (varkens- of kipgehakt)
  • 1 stuk bosui (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • 1 eetlepel olie (voor het invetten van de dumplings)

Bereidingswijze 

  • Doe het gehakt, de bosui, knoflook, sojasaus, sesamolie, peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar.
  • Leg een dumplingvel op een vlak oppervlak. Schep een kleine hoeveelheid van de vulling in het midden. Vouw het vel dicht en druk de randen stevig aan.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Bestrijk de bovenkant van de dumplings lichtjes met olie om een knapperige korst te krijgen.
  • Leg de dumplings in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Bak de dumplings gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de dumplings uit de airfryer en serveer ze direct met bijvoorbeeld sojasaus of een chilisaus.

Notities

  • Voor extra smaak kun je de vulling een paar uur laten marineren.
  • Probeer ook andere vullingen, zoals groenten of garnalen.
Auteur: Bas
calorieën: 150kcal
Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: airfryer, dumplings

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 10g | Vetten: 5g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 20mg | Natrium: 400mg | Kalium: 150mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 2IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 10mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept