Crispy chicken tenders uit de airfryer
Heerlijke krokante chicken tenders uit de airfryer zijn perfect als snack, bijgerecht of voor een makkelijke maaltijd. Ze zijn gezonder dan gefrituurde kip, maar net zo knapperig en smaakvol!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 3 kommen
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
- 100 gram bloem
- 2 stuks eieren (losgeklopt)
- 150 gram panko (of paneermeel)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie (voor het invetten van de kip)
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in reepjes van gelijke grootte zodat ze gelijkmatig garen.
- Vul drie kommen: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met panko gemengd met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
- Haal elk kipreepje eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het panko-mengsel. Zorg ervoor dat elk reepje goed bedekt is.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Bestrijk de kipreepjes lichtjes met olijfolie voor extra krokantheid.
- Leg de gepaneerde kipreepjes in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 10-12 minuten en schud halverwege om ze gelijkmatig te bakken.
Notities
- Voor extra smaak kun je kruiden naar keuze toevoegen aan het panko-mengsel, zoals geraspte Parmezaanse kaas of cayennepeper.
- Serveer de crispy chicken tenders met je favoriete dipsaus, zoals honing-mosterd of barbecuesaus.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 30g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Cholesterol: 80mg | Natrium: 350mg | Kalium: 400mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 15mg | IJzer: 2mg