
Chocoladecake uit de airfryer
Deze heerlijke chocoladecake uit de airfryer is perfect voor elke zoetekauw. Snel klaar, luchtig van binnen en met een rijke chocoladesmaak. Ideaal voor een snelle traktatie of als dessert.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 mixer
- 1 cakevorm geschikt voor airfryer
Ingrediënten
- 150 gram bloem (gezeefd)
- 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 150 gram suiker
- 2 stuks eieren
- 100 gram boter (gesmolten)
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
- Klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe en mix goed door.
- Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout en voeg dit langzaam toe aan het eimengsel. Mix totdat alles goed is gecombineerd.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm die geschikt is voor de airfryer.
- Zet de cakevorm in de airfryer en bak de cake gedurende 18-20 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; de prikker moet er schoon uitkomen.
- Haal de cake uit de airfryer en laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.
Notities
- Serveer de chocoladecake met een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie.
- Je kunt ook stukjes chocolade of noten toevoegen aan het beslag voor extra textuur en smaak.
Voedingswaarden
Serving: 80g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 4g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 7g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 150mg | Kalium: 200mg | Vezels: 2g | Suikers: 25g | Vitamine A: 100IU | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg