Cake uit de Airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 450
Een heerlijk en luchtig nagerecht, bereid met een eenvoudig airfryer recept. Deze cake is perfect voor elke gelegenheid, makkelijk te maken en snel klaar!

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 cakevorm geschikt voor de airfryer
  • 1 mixer

Ingrediënten

  • 200 gram bloem (gezeefd)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze 

  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius. Vet de cakevorm in met boter of bakspray.
  • Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, en klop goed door na elk ei. Voeg het vanille-extract toe.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel en mix tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de cakevorm in de airfryer en bak gedurende 30 minuten op 160 graden Celsius, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.

Notities

  • Voeg een handjevol chocoladestukjes of noten toe aan het beslag voor extra smaak.
  • Serveer de cake met een bolletje ijs of een toef slagroom voor een feestelijk dessert.
Auteur: Bas
calorieën: 450kcal
Gang: Nagerecht
Keuken: Baksel
Trefwoord: airfryer, cake

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 450kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 6g | Vetten: 25g | Verzadigde vetten: 15g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 150mg | Natrium: 200mg | Kalium: 150mg | Vezels: 1g | Suikers: 30g | Vitamine A: 500IU | Calcium: 50mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept