Bladerdeeghapjes uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 8 hapjes
Calorieën 150
Heerlijke bladerdeeghapjes die snel en gemakkelijk te maken zijn met de airfryer. Ideaal als snack of borrelhapje, gevuld met een smaakvolle combinatie van ingrediënten.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 mes
  • 1 snijplank

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers of diepvries, 270g)
  • 100 g roomkaas (natuur of met kruiden)
  • 50 g geraspte kaas (naar keuze)
  • 1 stuk ei (losgeklopt, voor bestrijken)
  • 50 g ham (in kleine stukjes)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Rol het bladerdeeg uit op een snijplank en snijd het in vierkante of driehoekige stukken, afhankelijk van je voorkeur.
  • Meng in een kom de roomkaas, geraspte kaas, stukjes ham, oregano, zout en peper tot een romige massa.
  • Leg een lepel van de vulling op elk stuk bladerdeeg. Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork om ze goed af te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van elk hapje met het losgeklopte ei voor een goudbruine kleur tijdens het bakken.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de bladerdeeghapjes in het mandje van de airfryer, zorg dat ze elkaar niet raken. Bak ze gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

  • Experimenteer met verschillende vullingen zoals spinazie en feta, of gehakt en paprika.
  • Deze hapjes zijn ook koud heerlijk, ideaal voor een picknick of lunch.
Auteur: Bas
calorieën: 150kcal
Gang: Snack
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, bladerdeeghapjes

Voedingswaarden

Portie: 50g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 25mg | Natrium: 200mg | Kalium: 50mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 5IU | Calcium: 50mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept