Berenhap uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250
De klassieke berenhap, een heerlijke combinatie van gehaktbal en gebakken ui, wordt in de airfryer extra krokant en smaakvol. Perfect als snack of bijgerecht.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 sateprikkers
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 4 grote gehaktballen (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 2 uien (in ringen gesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper (naar smaak)
  • 4 sateprikkers

Bereidingswijze 

  • Snijd de gehaktballen in gelijke schijven en de uien in ringen. Meng de uienringen met olijfolie, zout en peper in een kom.
  • Rijg afwisselend een schijf gehaktbal en een uierring aan een sateprikker, en herhaal tot de prikker vol is. Zorg ervoor dat de ui goed vastzit tussen de gehaktballen.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de berenhappen in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 10-12 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.

Notities

  • Serveer de berenhap met een pittige saus zoals satésaus of mosterd voor extra smaak.
  • Je kunt de gehaktballen vooraf kruiden met je favoriete specerijen voor een unieke twist.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Nederlands
Trefwoord: airfryer, berenhap

Voedingswaarden

Portie: 120g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 15g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 6g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 400mg | Kalium: 300mg | Vezels: 1g | Suikers: 2g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept