Bananencake uit de airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 8 plakken
Calorieën 200
Met deze heerlijke bananencake uit de airfryer zet je in een mum van tijd een gezonde en smeuïge traktatie op tafel. Perfect als tussendoortje of dessert! Bovendien is deze cake een goede manier om overrijpe bananen op te maken.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 cakevorm geschikt voor airfryer
  • 1 garde

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (geprakt)
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem (gezeefd)
  • 50 gram suiker
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze 

  • In een grote kom, prak de bananen en voeg vervolgens de eieren, suiker, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed met een garde.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het bananenmengsel en voeg een snufje zout toe. Meng voorzichtig tot een glad beslag.
  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm en plaats deze in de airfryer. Bak gedurende 25 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de bananencake na het bakken enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een rooster.

Notities

  • Gebruik overrijpe bananen voor de beste smaak en textuur.
  • Je kunt ook noten of chocoladechips toevoegen aan het beslag voor extra smaak.
Auteur: Bas
calorieën: 200kcal
Gang: Dessert
Keuken: Baksel
Trefwoord: airfryer, bananencake

Voedingswaarden

Portie: 80g | Calorieën: 200kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 3g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 2g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 150mg | Kalium: 200mg | Vezels: 2g | Suikers: 15g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept