Arancini uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 300
Heerlijke, knapperige arancini, oftewel risottoballetjes, gevuld met romige risotto en gesmolten kaas, perfect bereid in de airfryer. Een smakelijk voorgerecht of snack!

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 bord

Ingrediënten

  • 300 g gekookte risotto (afgekoeld)
  • 100 g mozzarella (in blokjes gesneden)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Breng zout en peper naar smaak aan in de bloem en paneermeel.
  • Neem een eetlepel risotto en druk een blokje mozzarella in het midden. Vorm een bal en zorg dat de kaas goed omsloten is.
  • Haal de risottobal eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Herhaal dit voor alle arancini.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de arancini in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze niet tegen elkaar liggen. Bak gedurende 10-12 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Notities

  • Je kunt de arancini variëren door bijvoorbeeld ham of pesto aan de vulling toe te voegen.
  • Serveer met een frisse tomatensaus voor extra smaak.
Auteur: Bas
calorieën: 300kcal
Gang: Snack
Keuken: Italiaans
Trefwoord: airfryer, arancini, risotto

Voedingswaarden

Portie: 150g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 10g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 6g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 400mg | Kalium: 150mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 8IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 80mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept