
Arancini uit de airfryer
Heerlijke, knapperige arancini, oftewel risottoballetjes, gevuld met romige risotto en gesmolten kaas, perfect bereid in de airfryer. Een smakelijk voorgerecht of snack!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 bord
Ingrediënten
- 300 g gekookte risotto (afgekoeld)
- 100 g mozzarella (in blokjes gesneden)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 g paneermeel
- 50 g bloem
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Breng zout en peper naar smaak aan in de bloem en paneermeel.
- Neem een eetlepel risotto en druk een blokje mozzarella in het midden. Vorm een bal en zorg dat de kaas goed omsloten is.
- Haal de risottobal eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Herhaal dit voor alle arancini.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de arancini in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze niet tegen elkaar liggen. Bak gedurende 10-12 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Notities
- Je kunt de arancini variëren door bijvoorbeeld ham of pesto aan de vulling toe te voegen.
- Serveer met een frisse tomatensaus voor extra smaak.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 10g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 6g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 400mg | Kalium: 150mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 8IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 80mg | IJzer: 2mg