Bagels uit de airfryer

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 bagels
Calorieën 250
Zelfgemaakte bagels zijn nu nog makkelijker te bereiden met dit airfryer recept. Geniet van een heerlijke, goudbruine bagel met een knapperige korst en zachte binnenkant.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 deegroller

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 7 gram droge gist
  • 200 ml warm water (niet kokend)
  • 1 eetlepel honing
  • sesamzaadjes (optioneel, voor topping)

Bereidingswijze 

  • In een kom, meng de bloem en zout. Voeg de droge gist toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg het warme water en honing toe aan de kom. Kneed het mengsel tot een zacht en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt 10 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Rol elk stuk in een bal en druk in het midden een gat om de typische bagelvorm te creëren.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de bagels in de mand van de airfryer. Bak gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige kleur.

Notities

  • Bestrooi de bagels met sesamzaadjes of maanzaad voor extra smaak en textuur.
  • Serveer met roomkaas, zalm of je favoriete beleg.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: airfryer, bagels

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 8g | Vetten: 1g | Natrium: 400mg | Kalium: 100mg | Vezels: 2g | Suikers: 5g | Calcium: 20mg | IJzer: 3mg
Author

Write A Comment

Rating recept