
Portobello uit de airfryer
Deze gevulde portobello’s zijn heerlijk en snel te maken in de airfryer. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd! De sappige paddenstoelen worden gevuld met een smeuïge mix van kaas, kruiden en zongedroogde tomaten.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 lepel
Ingrediënten
- 2 portobello’s (grote exemplaren)
- 2 eetlepels roomkaas (naturel)
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 2 stuks zongedroogde tomaten (in kleine stukjes gesneden)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Maak de portobello’s schoon met een vochtige doek. Verwijder voorzichtig de steeltjes.
- Meng in een kom de roomkaas, Parmezaanse kaas, stukjes zongedroogde tomaat, oregano, zout en peper.
- Vul de portobello’s met het roomkaasmengsel en druk lichtjes aan.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Bestrijk de portobello’s licht met olijfolie en leg ze in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 12 minuten tot ze gaar en licht gekleurd zijn.
Notities
- Serveer de gevulde portobello’s met een frisse salade voor een complete maaltijd.
- Probeer ook eens andere kruiden of voeg wat gehakte noten toe voor extra crunch.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 6g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 4g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 15mg | Natrium: 350mg | Kalium: 400mg | Vezels: 2g | Suikers: 2g | Vitamine A: 8IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg