
Zalm uit de Airfryer
Probeer dit airfryer recept voor een smakelijk hoofdgerecht. Geniet van een heerlijke, gezonde zalmfilet die perfect sappig en vol van smaak is, direct uit je airfryer. Dit recept is eenvoudig te maken en zorgt voor een snelle maaltijd die indruk zal maken.
Benodigdheden
- 1 airfryer
Ingrediënten
- 2 zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- verse dille of peterselie (voor garnering (optioneel))
Bereidingswijze
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en leg ze op een bord. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en sprenkel het citroensap erover.
- Meng in een kleine kom het knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Wrijf dit kruidenmengsel gelijkmatig over de zalmfilets.
- Plaats de zalmfilets in het mandje van de airfryer, met de huid naar beneden. Bak de zalm gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, tot de zalm gaar is en een interne temperatuur van 60 graden Celsius heeft bereikt.
- Haal de zalm uit de airfryer en garneer eventueel met verse dille of peterselie.
Notities
- Voor een extra knapperige huid kun je de huid van de zalm insnijden voordat je deze in de airfryer plaatst.
- Serveer de zalm met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 30g | Vetten: 15g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 5g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 200mg | Kalium: 400mg | Vitamine A: 500IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg
1 Comment
Erg duidelijk en goed te doen.