Worstenbroodje uit de airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 320
Geniet van een heerlijke, knapperige worstenbroodje uit de airfryer. Dit klassieke Nederlandse snack is nu nog makkelijker en sneller te bereiden dankzij de airfryer. Perfect als tussendoortje of als lunch.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 deegroller

Ingrediënten

  • 4 worsten (bij voorkeur verse worsten)
  • 1 pak bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 stuk ei (losgeklopt)
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Verwarm de worsten kort in een pan, zodat ze licht gebruind zijn, maar nog niet volledig gaar.
  • Rol het bladerdeeg iets uit met een deegroller en snijd het in vierkanten die groot genoeg zijn om de worsten volledig in te wikkelen.
  • Leg een worst op elk stuk bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper, en rol het deeg rondom de worst. Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant van de worstenbroodjes met het losgeklopte ei voor een mooie, glanzende korst.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de worstenbroodjes in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Bak ze gedurende 10-12 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

  • Voor een extra twist kun je kaas toevoegen aan het bladerdeeg voordat je het oprolt.
  • Serveer de worstenbroodjes warm met een beetje mosterd of ketchup aan de zijkant.
Auteur: Bas
calorieën: 320kcal
Gang: Snack
Keuken: Nederlands
Trefwoord: airfryer, worstenbroodje

Voedingswaarden

Portie: 120g | Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 10g | Vetten: 20g | Verzadigde vetten: 9g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 55mg | Natrium: 400mg | Kalium: 150mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 50IU | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept