
Witlof ham en kaas uit de airfryer
Deze klassieker, witlof met ham en kaas, wordt nog lekkerder uit de airfryer! Het gerecht krijgt een heerlijke knapperige kaaskorst en is snel klaar. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 pan
- 1 mes
- 1 snijplank
Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof (middelgroot)
- 4 plakken achterham
- 4 plakken kaas (jong belegen of naar keuze)
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Snijd de onderkant van de witlofstronkjes af en verwijder eventueel de harde kern.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de witlof toe. Kook deze 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- Wikkel elk stronkje witlof in een plak ham en leg ze op een bord.
- Leg een plak kaas over de witlofrolletjes en druk deze licht aan.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Besprenkel de rolletjes licht met olijfolie en plaats ze in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 12-15 minuten tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is.
- Haal de witlofrolletjes uit de airfryer en serveer ze direct. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
- Voor extra smaak kun je wat geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes strooien voordat je ze bakt.
- Serveer met aardappelpuree of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 16g | Vetten: 15g | Verzadigde vetten: 7g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Cholesterol: 40mg | Natrium: 400mg | Kalium: 450mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 150mg | IJzer: 1mg