Visfilet uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Calorieën 150
Met dit eenvoudige airfryer recept bereid je in slechts 15 minuten een heerlijke visfilet in de airfryer. Perfect voor een lichte maaltijd of als aanvulling op groenten en aardappelen. De combinatie van olijfolie, citroensap, en specerijen zorgt voor een smaakvolle, malse vis met een krokant randje. Ideaal voor wie gezond en zonder gedoe wil koken.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 2 visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw of tilapia)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze in een kom.
  • Meng de olijfolie, citroensap, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in de kom met de visfilets. Zorg ervoor dat de filets goed bedekt zijn met het mengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de visfilets voorzichtig in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities

  • Voor extra smaak kun je de visfilets een paar uur laten marineren in het kruidenmengsel.
  • Serveer de vis met een frisse salade of gestoomde groenten voor een gezonde maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 150kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, visfilet

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 150kcal | Eiwitten: 25g | Vetten: 5g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 200mg | Kalium: 300mg | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 15mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept