Varkenssaucijs uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250
Varkenssaucijs uit de airfryer is snel, makkelijk en heerlijk sappig met een knapperig korstje. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als onderdeel van een stevig ontbijt.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 tang voor het omdraaien van de saucijsjes

Ingrediënten

  • 4 varkenssaucijzen (middelgroot)
  • zonnebloemolie (optioneel, om het mandje licht in te vetten)

Bereidingswijze 

  • Haal de varkenssaucijzen uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Vet eventueel het mandje van de airfryer licht in met wat olie.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de varkenssaucijzen in de airfryer zonder dat ze elkaar raken. Bak ze gedurende 10-12 minuten en draai ze halverwege om met een tang.
  • Controleer of de saucijzen gaar zijn van binnen (geen roze meer zichtbaar). Eventueel kun je de kerntemperatuur meten: die moet rond de 70 graden Celsius zijn.
  • Laat de saucijzen een paar minuten rusten voor het serveren. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels en groente.

Notities

  • Gebruik geen te hoge temperatuur, anders kunnen de saucijzen barsten.
  • Voor extra smaak kun je de saucijsjes eerst kort marineren met wat mosterd en kruiden.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, varkenssaucijs

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 14g | Vetten: 22g | Verzadigde vetten: 7g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 10g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 600mg | Kalium: 300mg | Calcium: 5mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept