
Tofu uit de airfryer
Heerlijke krokante tofu uit de airfryer. Ideaal als vleesvervanger en perfect voor een gezonde, smakelijke maaltijd. Deze tofu is goudbruin van buiten en heerlijk mals van binnen!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 keukenpapier
Ingrediënten
- 400 gram tofu (stevig)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel maizena (optioneel, voor extra krokant resultaat)
Bereidingswijze
- Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Doe de tofu in de kom met marinade en meng voorzichtig zodat alle blokjes bedekt zijn. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Bestrooi de tofu optioneel met maizena voor extra krokant resultaat. Plaats de blokjes in het mandje van de airfryer in een enkele laag. Bak gedurende 12-15 minuten en schud halverwege om.
- Haal de tofu uit de airfryer en serveer direct. Lekker met rijst, noedels of een frisse salade.
Notities
- Voor een pittige variant kun je chilivlokken aan de marinade toevoegen.
- Laat de tofu indien mogelijk langer marineren voor een intensere smaak.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 12g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 4g | Natrium: 500mg | Kalium: 300mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg