
Slavink uit de airfryer
Slavinken uit de airfryer zijn snel klaar en heerlijk sappig van binnen met een krokant gebakken spekje aan de buitenkant. Perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd met aardappels en groenten.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 tang voor het omdraaien
Ingrediënten
- 4 slavinken (vers of uit de koeling)
- zout en peper (optioneel, naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie (voor extra krokante buitenkant (optioneel))
Bereidingswijze
- Dep de slavinken eventueel droog met keukenpapier en breng op smaak met wat zout en peper indien gewenst.
- Besprenkel de slavinken lichtjes met olijfolie voor een extra krokante buitenkant.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de slavinken in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze elkaar niet raken zodat de lucht goed kan circuleren.
- Bak de slavinken 12 minuten op 180 graden Celsius. Draai ze halverwege om met een tang voor een gelijkmatige bruining.
- Haal de slavinken uit de airfryer en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
Notities
- Gebruik een vleesthermometer als je zeker wilt zijn van de garing. De kerntemperatuur moet minimaal 70°C zijn.
- Combineer met gekookte aardappelen en doperwten voor een klassieke Hollandse maaltijd.
- Je kunt ook mini-slavinken maken voor een leuke borrelvariant.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 18g | Vetten: 22g | Verzadigde vetten: 8g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 10g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 450mg | Kalium: 350mg | Vitamine A: 5IU | Calcium: 5mg | IJzer: 1mg